Nota de premsa sobre l’acció del 7 d’abril de 2014

-CONVOCATÒRIA DE PREMSA-

LES FAMÍLIES DE L’ESCOLA BELLATERRA DE CERDANYOLA ORGANITZEN UN BERENAR DE PROTESTA DAVANT L’AJUNTAMENT

Les mobilitzacions a l’Escola Bellaterra de Cerdanyola contra l’eliminació del transport escolar continuen. Després de participar en dues caminades de gairebé 5 quilòmetres des del centre urbà i fins a l’escola, la comunitat escolar no s’ha volgut quedar aturada i continua el proper dilluns, 7 d’abril, a partir de les 17.30h, amb un berenar davant l’Ajuntament de la ciutat, a la plaça de Francesc Layret.

La campanya Sense bus, hi ha embús tindrà continuïtat el proper dilluns 7 d’abril amb un acte reivindicatiu, amb la participació de les famílies i infants, davant les portes de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Una representació de la Comissió de Transports de l’Ampa de l’Escola Bellaterra va intervenir la setmana passada al ple municipal per mostrar la inquietud dels pares i mares per l’anunci d’eliminació del transport escolar a partir del proper curs. Durant el ple, la regidora d’Educació, Maria Reina, es va comprometre a continuar dialogant amb les famílies durant aquesta setmana. De moment, però, cap representant del govern municipal s’ha posat en contacte amb representants de la Comissió i, per aquest motiu, continuaran les protestes fins que no s’arribi a una solució.

Els pares i mares de l’escola s’han reunit amb Generalitat i Ajuntament de Cerdanyola i han intervingut al ple del consistori per mostrar la seva rotunda oposició a l’eliminació d’aquest transport discrecional a partir del curs 2014-2015. Des de l’administració autonòmica asseguren que la subvenció està garantida en un 100% i en un 75% per a dos cursos i, en canvi, el transport incomprensiblement s’elimina.

Cal recordar que el servei històricament havia estat gratuït però ara fa dos cursos que es van començar a pagar 65 euros anuals i el curs passat les famílies van haver de fer front a un increment desmesurat que va fixar el preu en 270 euros anuals. Ara se’ns comunica que aquest transport, tant per a l’escola Bellaterra com per a l’Institut Pere Calders s’elimina i l’única proposta que hem rebut per part de l’Ajuntament de la ciutat és incrementar les afluències de la línia urbana de transport regular.

CONVOCATÒRIA: Dilluns 7 d’abril
HORA: 17.30h
LLOC: plaça de Francesc Layret

Deixa un comentari